Påføringsmetoder

Håndsparkling

Dalapro håndsparkel


Håndsparkling er en klassisk sparkelmetode og den er effektiv når man skal påføre og jevne sparkelen på mindre arealer. Sparkelen bør legges på i flere tynne sjikt. Tørketiden forkortes og styrken øker sammenlignet med om du legger bare ett tykt sjikt. Vanligvis kreves det to sparklinger fordi materialet krymper litt når det tørker. Som alltid gjelder det å tilpasse materialvalget til underlaget, f.eks. våtromssparkel i baderom.

Dalapro håndsparkel finnes i tuber på 200 og 400 ml, bokser på 500 ml og spann på 3 liter og 10 liter. Tubene og boksene egner seg for mindre arbeider der man ikke vil dra rundt på et 10-litersspann.

Håndsparkel finnes til ulike underlag og formål. Allround passer til det meste. Høytfyllende passer til betong. Limende sparkel passer til hjørner og skjøter. Våtromssparkel er et krav til våtrom.

Tresparkel passer for treverk ved f.eks. vinduer og dører. Videre finnes det utendørssparkel og ulike typer reparasjonssparkel. Det finnes også en spesiell designsparkel som gir en betonglignende overflate som man forsegler med en lakk i stedet for å male over.

BRA Å VITE
Ved håndsparkling brukes det ofte to sparkler med ulik størrelse. For bredsparkling bør sparklene være cirka 35 og 45 cm brede.
For skjøtsparkling er sparkler med cirka 15/20 og 25/30 cm bredde passe. Trim inn sparkelen ved å bøye til hjørnene – hvor mye bestemmer du selv.