Påføringsmetoder

Sprøytesparkling

Sprøytesparkel

 

Sprøytesparkling er en rask, ergonomisk og lønnsom arbeidsmetode på større objekter. Utrolig effektiv metode for store arealer! Metoden brukes også til struktursparkling av tak, såkalt grenging. Sprøytesparkel finnes i 15-literssekker og 15-litersspann i ulike sorter.

Høytrykkssparkelsprøyte – airless. 
Høytrykkssparkelsprøyten finfordeler sparkelen uten tilsetning av luft og derfor kalles den vanligvis for ”airless”. En slik maskin er ofte en kombimaskin, det vil si at du kan sprøyte både sparkel og maling med samme maskin. Sprøyten har høy kapasitet, er stillegående og har et jevnt sprøytebilde, noe som gjør det lett å legge på i jevne sjikt. Den gir minimalt med sprut og sprøytetåke. En av de vanligste modellene er den såkalte ”Elmyggen”. Til den bruker man munnstykke 651–661 til bredsparkling og grenging. Til skjøtsparkling på gips bør munnstykket minskes til 443.

Høytrykksskruesprøyte – airless.
Det finnes flere skruepumper på markedet som er såkalte airless-pumper. Disse maskinene er stillegående og trenger ingen luft for å sprøyte sparkel.

 

TIPS!

Det er ofte mer rasjonelt å sprøyte enn å sparkle for hånd, selv på relativt små flater. Dette gjelder særlig i tak der det er svært arbeidskrevende å bredsparkle for hånd. Da utfører du utjevning fra gulvet ved hjelp av en taksparkel på forlengelsesskaft.