Hjørnelister

Hjørnelister

Hjørnelister

Forsterk hjørnene med hjørnelister

Veggenes ytterhjørner er ekstra utsatte for støt og slag. Derfor er det bra å forsterke dem samtidig som du sparkler. Det gjør du enkelt ved hjelp av hjørnebeskyttere som finnes i to ulike typer:

  • Selvheftende hjørnebeskytter
  • Hjørnebeskytter som du monterer i sparkel

Dalapro hjørnebeskyttere finnes både i kappede lengder for 90-graders ytterhjørner og på rull som kan bøyes til ønsket vinkel og derfor passer til både innerhjørner, ytterhjørner og vinkler som ikke er 90 grader.

I Dalapros sortiment finnes det tre ulike hjørnebeskyttere og spesielle verktøy som forenkler arbeidet:

AquaBead hjørnebeskytter er en selvheftende hjørnelist med et vannaktivert lim. Fest ved å spraye rent vann på listen, vent i 30–60 sekunder og monter deretter på ytterhjørnet. AquaBead hjørnebeskytter skal bare brukes på ny papirkledd gips.

Habito hjørnebeskytter monteres i sparkel, er svært slagbestandig og gir rette, fine hjørner. Habito hjørnebeskytter kan brukes på alle typer underlag, f.eks. gips, betong, puss og malte flater.

Levelline hjørnebeskytter monteres i sparkel og er slagbestandig. Den er litt smalere enn Habito hjørnebeskytter og passer derfor ekstra godt i f.eks. vindushjørner og døråpninger. Levelline kan brukes på alle typer underlag, f.eks. gips, betong, puss og malte flater.