Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Man-Tors 8:00-16:00 Fre: 8:00-15:00 Lunsj: 12:00-12.45 (Kundeservice)...
Hovedkontor og fabrikk i Glanshammar
Tlf.: 
+46 (0)19-46 34 00
  Nyhetsbrev
 

You are here

Fakta om sparkel

Å produsere sparkel er ingen enkel sak, kravene til miljø, ergonomi og økonomi er høye. Vi forsøker alltid å ligge langt fram i utviklingen av nye, mer funksjonelle og effektive løsninger, først og fremst for håndverkere.

Vårt sortiment består av produkter til de fleste underlag og for alle påføringsmetoder, håndsparkel, rullesparkel og sprøytesparkel.

Ulike produkter har ulike egenskaper, noen passer perfekt i våtrom, noen passer perfekt for snekring og noen passer på fasader utendørs. Våre kunder skal alltid finne det produktet som de søker og få et produkt av høy kvalitet.

Hva inneholder sparkel

  • Fyllstoff – Gjør at sparklet fyller hull, sprekker og skjøter. Fyllstoffet er oftest dolomitt som er en bergart, men også mikrokuler med forskjellige kornstørrelser, som inngår i de fleste sparkler.
  • Bindestoff – Gjør at sparklet sitter igjen på veggen og ikke sprekker opp når man sliper. Gir sparklet egnede egenskaper for ulike forhold og krav som f.eks. skjøtsparkel, fasadesparkel eller snekkersparkel
  • Fortykningsmiddel – Gjør at sparklet får den konsistensen man ønsker.
  • Løsningsmiddel – Her bruker vi bare vann i våre sparkler.
  • Additiv – Gir sparklet den siste ”touch’en”.

 

Viktig å velge riktig produkt
Godt laget sparkel og god utførelse er avgjørende for et vellykket sluttresultat. Rett sparkel og tilbehør skjuler skjøtene og gjør at kantene holder mot slitasje, som bidrar til å redusere renoveringskostnadene. Dessuten kan maleren med bruk av rette produkter klart å spare både tid og rygg og blir garantert blir fornøyd med sin jobb. Vi sørger for hele produktspekteret, som er viktig for å nå et godt sluttresultat for både maleren og sluttbrukeren.

 

Råvarer

Råvarer

Dolomitt, som er en av de største råvarene som brukes i våre sparkler, brytes i gruver rett i nærheten av våre fabrikker i Sala og Glanshammar. Dette minsker naturligvis miljøbelastningen betraktelig da transporten for råvaren blir minimal.